DKPS - Regeltechniek
DUIKTOREN BERINGEN (BELGIË)

DUIKTOREN BERINGEN (BELGIË)

In Beringen (België) wordt het grootste indoor duikcentrum Todi van Europa gerealiseerd. De duiktoren wordt gebouwd in een indikker van het voormalige mijnbouw terrein. Het basin heeft een doorsnee van 36 meter en een diepte van 10 meter, goed voor 6.2 miljoen liter water. In totaal zullen er 2200 tropische zoetwatervissen in de duiktoren rond zwemmen. Verder zal de duiktoren onder andere voorzien worden van een verzonken tempel, een oude mijngang en een onderwatertoog. Naast het duikcentrum is er op het terrein verder te vinden een museum, een zwembad, een avonturenberg een een indoor klimcentrum.


Geleverde diensten

Verkoop & Advies

Met ons ervaren en enthousiaste team weten wij uw installatie optimaal te laten functioneren.
Juist in het voortraject waar advies en budgettering van grote waarden zijn kunnen wij voor u veel betekenen.

Software Engineering

Onze ervaren software specialisten weten middels op maat gemaakte software uw installatie optimaal te regelen.

Inbedrijfstelling

Voor het inbedrijfstellen hebben wij vakkundige, goed uitgeruste en gemotiveerde inbedrijfstellers ter beschikking die samen met de werktuigbouwkundige uw installatie voorzien van optimale setpoints.

Paneelbouw

DKPS kan ook de regelkast(en) leveren behorende bij uw project. Wij werken hiervoor samen met een aantal gerenomeerde paneelbouwers in Nederland. Het ombouwen van panelen op locatie vindt plaats door onze eigen specialisten.

Geleverde producten

  • Priva - C-MX34m

Type installatie

Zwembad - 140 datapunten.


Project

De regelkast van de waterzuivering is voorzien van een Blue ID regelaar van Priva. DKPS heeft al vele zwembadinstallaties gemaakt, echter deze installatie is anders dan andere. Door de aanwezigheid van de 2200 tropische zoetwatervissen mag er op dit project, voor de zuivering van het water, geen gebruik gemaakt worden van chemicaliën. De zuivering van het water gebeurt op een geheel natuurlijke wijze door de toepassing van 4 meerlaagse filters en twee zogenaamde Helolytenfilters. Verder is het project voorzien van een RO-Installatie en een Ozon installatie.