Alliander Arnhem

Project:
DKPS Regeltechniek BV heeft van Linthorst Installatietechniek de opdracht gekregen de software engineering en de inbedrijfstelling te verzorgen van de regeltechnische installatie van het hoofdkantoor van Alliander in Arnhem. Het hoofdkantoor wordt volledig gerenoveerd omdat Alliander streeft naar een hoge duurzaamheidsambitie en maatschappelijke betrokkenheid. Er zijn drie ambities die aan de verbouwing ten grondslag liggen:

  • Energiezuinigheid (en CO2) – waarbij wordt gestreefd naar energieneutraliteit door reductie, lokale duurzame opwek en inkoop van additioneel duurzaam geproduceerde energie.
  • Circulariteit – waarbij wordt gestreefd naar 100% handhaven bestaand volume, 80% toegevoegde materialen zijn duurzaam (definitie Alliander), 95% vrijkomende materialen worden op locatie of elders hergebruikt. Daarnaast moet het gebouw bij oplevering beschikken over een grondstofpaspoort.
  • Great place to work. Er wordt gestreefd naar een pand dat samenwerken, ontmoeten en verbinden stimuleert en waar mensen zich prettig voelen.

Geleverde diensten:
Verkoop & Advies
Projectleiding
Software Engineering inclusief RTO’s
Inbedrijfstelling

Toegepaste productlijn: Priva HX onderstations en Comforte CX naregelingen.

Inhoud project:
Basis van het project is de Priva HX lijn en de Comforte CX lijn. Binnen het project zullen de naregelingen gekoppeld worden aan een intelligent lichtsysteem van Phillips. Door deze combinatie kan de gebruiker vanaf zijn telefoon setpoint verstellingen doen aan de lokale ruimteregeling en zal de installatie meeregelen met de aanwezigheid van personen in de ruimte.

De hoofdregeling van het gebouw is zoveel mogelijk energiezuinig opgezet door middel van de toepassing van onder andere warmtepompen, WKO installatie, PCM buffers, frequentie gestuurde ventilatie, VAV systemen, etc.

Het project wordt extra bijzonder gemaakt door de toepassing van een koppeling met de energie maatschappij waarbij we kunen bepalen met welk installatiedeel we het beste kunnen regelen om de energie kosten zo laag mogelijk te houden of dat het wellicht interessant is om energie terug te gaan leveren. Voor DKPS Regeletchniek BV weer een erg interessant project om te realiseren.

Meer projecten

Centerparcs Les Ardennes Vielsalm

Project: DKPS Regeltechniek BV heeft recentelijk de opdracht voor de regeltechniek van de waterzuiveringsinstallatie van het zwemparadijs van Centerparcs Les Ardennes te Vielsalm Belgie mogen ontvangen. Uitvoering van het project moest plaatsvinden in de December maand van 2017 en is inmiddels afgerond. De openingsdatum van 22 December 2017 was een keiharde datum vanuit Centerparcs. In samenwerking…

Lees meer

Intercontinental Amstel Hotel te Amsterdam

Project: DKPS Regeltechniek BV heeft opdracht gekregen voor de realisatie van een nieuw gebouwbeheersysteem bij het Amstel Hotel te Amsterdam. In totaal zullen er 9 regelkasten vernieuwd worden met in totaal 538 datapunten. Voor dit project zullen we gebruik maken van de Priva Blue ID S lijn. Aangezien het hotel…

Lees meer

MFC Renkum

Project: DKPS Regeltechniek BV heeft van KIN Installatietechniek de opdracht gekregen de HVAC installatie van MFC Renkum uit te voeren. Gelijktijdig heft DKPS Regeltechniek B.V. ook de opdracht gekregen van KWB om de waterzuiveringinstallatie van het Zwembad gedeelte uit te voeren. Wij zijn trots dat beide opdrachtgevers het vertrouwen hebben dit project met…

Lees meer