DKPS verzorgt regeltechniek voor nieuwe zwembad Hogekwartier te Amersfoort

DKPS Regeltechniek B.V. heeft de opdracht gekregen om de complete regeltechnische installatie voor het nieuwe zwembad Hogekwartier in Amersfoort te verzorgen. Het complex Hogekwartier wordt een combinatie van een zwembad en een sporthal.

sportcomplex hogekwartier

Topsport is mogelijk
Het nieuwe sportcomplex wordt in de stadswijk Hogekwartier aan weerszijden van de Hogeweg gebouwd. Verenigingen en recreanten kunnen er vanaf eind 2017 gebruik van maken. De sporthal en het zwembad voldoen beiden aan de eisen voor topsport, waardoor evenementen en trainingen op topniveau hier mogelijk zijn. Vanwege alle sportfaciliteiten vervangt het sportcomplex het huidige Sportfondsenbad en de sporthal Schuilenburg.

HVAC en waterzuivering
DKPS levert de regelkasten voor zowel de HVAC (heating, ventilation, air conditioning) installatie als voor de waterzuiveringsinstallatie. Voor die laatstgenoemde leveren wij ook de regeltechnische bekabeling, in samenwerking met één van onze vaste bekabelingspartners. De waterzuiveringsinstallatie wordt voorzien van diverse besparende maatregelen. Zo wordt er zo efficiënt mogelijk omgegaan met de filterspoelingen en de doseringen van de diverse chemicaliën.

BaOpt principe
De HVAC installatie wordt uitgerust met het BaOpt principe: dit zorgt voor een volledig op lucht gestuurde klimaatinstallatie. Het is daardoor mogelijk om energie te besparen en tegelijkertijd het comfort te verhogen. De diverse intelligente regelingen in combinatie met de natuurkundige principes van BaOpt zorgen ervoor dat er een constante ruimtetemperatuur, vochtigheidsgraad en constant CO2-gehalte is. Dat betekent optimaal comfort zonder koudeval.

Priva lijn Blue ID
De totale GBS (gebouwbeheersysteem) installatie wordt uitgevoerd met de Priva lijn Blue ID en bevat in totaal 662 datapunten en diverse koppelingen met o.a. verlichting, warmtepompen en houtkachels.

Meer nieuws

Alliander Arnhem

Het project Alliander te Arnhem loopt op zijn einde. De laatste puntjes worden weg gewerkt en dan zit het erop. Gezamenlijk met onze opdrachtgever Linthorst Techniek BV hebben we dan een technisch zeer uitdagend en innovatief project gerealiseerd. Wij danken Linthorst Techniek BV nogmaals voor het vertrouwen in DKPS Regeltechniek…

Lees meer

Zwembad Renkum

In Renkum wordt een nieuw Multi Functioneel Centrum gebouwd. Het MFC zal bestaan uit een zwembad, een sporthal, een tennispark  en sociaal-culturele voorzieningen. (meer…)

Lees meer

Uitbreiding wagenpark

DKPS heeft zijn wagenpark uitgebreid met een nieuwe Ford Transit bedrijfswagen. Door de uitbreiding van het werkgebied naar onder andere België kunnen we op deze manier efficiënter werken. (meer…)

Lees meer