DKPS is BaOpt partner

Bedrijven klagen over tocht, kouval, medewerkers met droge ogen, te koude temperaturen in de winter, te warme temperaturen in de zomer, enzovoorts. In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door de opbouw van de luchtinstallaties in hun panden. Een gerichte luchtstroming kan als irritant ervaren worden als deze precies op de gebruiker blaast. Zeker als deze te koud of te warm is. Het gevolg is dat de luchtroosters worden afgeplakt en de klachten eigenlijk alleen maar erger worden. Hoe kan dit opgelost worden?

BaOpt
De oplossing is simpel en effectief. Door een wijziging in de installatie van een gerichte luchtstroming naar een ongerichte luchtstroming, de zogenaamde chaotische menging, kunnen klachten worden weggenomen. Hiervoor voert DKPS aanpassingen uit aan de installatie en aan de regeltechniek. Die verbeteren het comfort en zorgen ervoor dat het energieverbruik van de installatie vermindert. Er wordt veel minder lucht verplaatst, waardoor de energiebesparing kan oplopen tot 25%. De toepassing van de gerichte luchtstroming zorgt in alle lagen van de lucht voor een gelijke verdeling van de temperatuur, het vocht en de CO2 waardes. Dit wordt het BaOpt principe genoemd.

Projecten
Als partner van BaOpt heeft DKPS al meerdere projecten succesvol uitgerust met dit systeem:
Zwembad Hogekwartier in Amersfoort
• Theater de Stopera in Amsterdam
• Zwembad Ooghduyne Julianadorp in Den Helder
• Basisschool de 8sprong in Amsterdam

Meer weten?
Wilt u meer informatie over BaOpt of een keer meekijken bij een van onze projecten? Bel DKPS (0172 – 494424) en vraag naar een van onze accountmanagers.

baopt2

Meer nieuws

Alliander Arnhem

Het project Alliander te Arnhem loopt op zijn einde. De laatste puntjes worden weg gewerkt en dan zit het erop. Gezamenlijk met onze opdrachtgever Linthorst Techniek BV hebben we dan een technisch zeer uitdagend en innovatief project gerealiseerd. Wij danken Linthorst Techniek BV nogmaals voor het vertrouwen in DKPS Regeltechniek…

Lees meer

Zwembad Renkum

In Renkum wordt een nieuw Multi Functioneel Centrum gebouwd. Het MFC zal bestaan uit een zwembad, een sporthal, een tennispark  en sociaal-culturele voorzieningen. (meer…)

Lees meer

Uitbreiding wagenpark

DKPS heeft zijn wagenpark uitgebreid met een nieuwe Ford Transit bedrijfswagen. Door de uitbreiding van het werkgebied naar onder andere België kunnen we op deze manier efficiënter werken. (meer…)

Lees meer