Zwembadinstallatie voor Duiktoren Beringen

In Beringen (België) wordt het grootste indoor duikcentrum Todi van Europa gerealiseerd. De duiktoren wordt gebouwd in een indikker van het voormalige mijnbouw terrein. Het basin heeft een doorsnee van 36 meter en een diepte van 10 meter, goed voor 6.2 miljoen liter water. In totaal zullen er 2200 tropische zoetwatervissen in de duiktoren rond zwemmen. Verder zal de duiktoren onder andere voorzien worden van een verzonken tempel, een oude mijngang en een onderwatertoog. Naast het duikcentrum is er op het terrein verder te vinden een museum, een zwembad, een avonturenberg een een indoor klimcentrum.

Geleverde diensten:
Verkoop & Advies
Projectleiding
Levering DDC hardware
Project Engineering en Paneelbouw
Software Engineering
Inbedrijfstelling

Toegepaste productlijn: Priva Blue ID.

Inhoud project:
De regelkast van de waterzuivering is voorzien van een Blue ID regelaar van Priva. DKPS heeft al vele zwembadinstallaties gemaakt, echter deze installatie is anders dan andere. Door de aanwezigheid van de 2200 tropische zoetwatervissen mag er op dit project, voor de zuivering van het water, geen gebruik gemaakt worden van chemicaliën. De zuivering van het water gebeurt op een geheel natuurlijke wijze door de toepassing van 4 meerlaagse filters en twee zogenaamde Helolytenfilters. Verder is het project voorzien van een RO-Installatie en een Ozon installatie.

Bekijk de website.

Meer nieuws

Alliander Arnhem

Het project Alliander te Arnhem loopt op zijn einde. De laatste puntjes worden weg gewerkt en dan zit het erop. Gezamenlijk met onze opdrachtgever Linthorst Techniek BV hebben we dan een technisch zeer uitdagend en innovatief project gerealiseerd. Wij danken Linthorst Techniek BV nogmaals voor het vertrouwen in DKPS Regeltechniek…

Lees meer

Zwembad Renkum

In Renkum wordt een nieuw Multi Functioneel Centrum gebouwd. Het MFC zal bestaan uit een zwembad, een sporthal, een tennispark  en sociaal-culturele voorzieningen. (meer…)

Lees meer

Uitbreiding wagenpark

DKPS heeft zijn wagenpark uitgebreid met een nieuwe Ford Transit bedrijfswagen. Door de uitbreiding van het werkgebied naar onder andere België kunnen we op deze manier efficiënter werken. (meer…)

Lees meer