Theater het Kruispunt in Barendrecht

Project:
DKPS Regeltechniek BV heeft van de BRI Groep in Wateringen de opdracht gekregen de regeltechniek te verzorgen voor Theater het Kruispunt in Barendrecht. Het Theater is naast een prachtige theaterzaal tevens voorzien van een bibliotheek een restaurant, café en een lokaal radiostation.

Voor de regeltechnische installatie van dit theater is gekozen voor een BaOpt systeem. Het theater is voorzien van een klimaatinstallatie volgens het BaOpt principe. In plaats van een gerichte luchtstroming via de conventionele manier verzorgt het BaOpt system een ongerichte luchtstroming. Door de combinatie van deze luchttechnieken en de toepassing van natuurkundige principes wordt er voor een constante en optimale kwaliteit van temperatuur, vocht en Co2 gezorgd. Door toepassing van het Baopt system ontstaat er een optimaal klimaat zonder tocht of koudeval met een energiebesparing van minimaal 25%.

naamloos

Geleverde diensten: 
Verkoop & Advies
Projectleiding
Tekenwerk en paneelbouw.
Software Engineering inclusief RTO’s
Inbedrijfstelling

Toegepaste productlijn: Saia DDC hardware.

Inhoud project:
De theaterzaal is voorzien van een klimaatinstallatie volgens het Baopt principe. Door middel van twee nieuwe luchtbehandeling kasten en 36 naregelingen wordt het theater, de foyer en de bibliotheek voorzien van een optimale klimaatregeling. Naast de luchtbehandeling installatie is het pand tevens voorzien van warmteopwekking via 2 warmtepompen en een vloerverwarmingssysteem. Er is een nieuwe regelkast geplaatst voor de aansturing van de luchtbehandeling, warmteopwekking, verlichting en de vloerverwarming. Bediening van de installatie vindt plaats door middel van de webomgeving van Saia.

Voordelen BaOpt:
Het Baopt system maakt optimaal gebruik van warmteterugwinning waardoor er minder energie nodig is om de lucht te conditioneren. Door middel van het continue meten van de temperaturen, vochtgehalte, druk in de ruimte en het Co2 gehalte wordt er niet meer geventileerd dan nodig is. Doordat het system op een overdruk regelt realiseren we minimale infiltratieverliezen. Door de toepassing van het BaOpt system is er een chaotische menging van lucht in de ruimte met een hele lage luchtsnelheid. Door dit principe creëren we een gelijke conditionering van de ruimte gecreëerd op alle lagen van de ruimte waardoor het klimaat overal aangenaam aan voelt.

DKPS is Baopt system partner
Door de jaren heen heeft DKPS Regeltechniek BV al diverse panden voorzien van een BaOpt installatie. De opgedane ervaring met het BaOpt system is van belang om de installatie optimaal te laten regelen. Het BaOpt system is voorzien van 1300 setpoints die individueel ingesteld moeten worden om het system zo energie zuinig te laten regelen en zorg te dragen voor een aangenaam klimaat in de ruimte. Omdat ieder pand anders is duurt het even voor de optimale instellingen gevonden zijn, ruime ervaring met het Baopt system is dan van belang om het inbedrijfstelprocess te versnellen en de klant eerder te laten genieten van het Baopt effect.

Meer projecten

Centerparcs Les Ardennes Vielsalm

Project: DKPS Regeltechniek BV heeft recentelijk de opdracht voor de regeltechniek van de waterzuiveringsinstallatie van het zwemparadijs van Centerparcs Les Ardennes te Vielsalm Belgie mogen ontvangen. Uitvoering van het project moest plaatsvinden in de December maand van 2017 en is inmiddels afgerond. De openingsdatum van 22 December 2017 was een keiharde datum vanuit Centerparcs. In samenwerking…

Lees meer

Intercontinental Amstel Hotel te Amsterdam

Project: DKPS Regeltechniek BV heeft opdracht gekregen voor de realisatie van een nieuw gebouwbeheersysteem bij het Amstel Hotel te Amsterdam. In totaal zullen er 9 regelkasten vernieuwd worden met in totaal 538 datapunten. Voor dit project zullen we gebruik maken van de Priva Blue ID S lijn. Aangezien het hotel…

Lees meer

MFC Renkum

Project: DKPS Regeltechniek BV heeft van KIN Installatietechniek de opdracht gekregen de HVAC installatie van MFC Renkum uit te voeren. Gelijktijdig heft DKPS Regeltechniek B.V. ook de opdracht gekregen van KWB om de waterzuiveringinstallatie van het Zwembad gedeelte uit te voeren. Wij zijn trots dat beide opdrachtgevers het vertrouwen hebben dit project met…

Lees meer