DKPS - Priva
Priva

Priva

DKPS Regeltechniek B.V. is een System House Partner van het fabricaat Priva. Bij ons kunt u terecht voor alle systemen van Priva vanaf de nieuwste Blue ID C4 en S10 lijn, de HX lijn , alle versies Top Control ,maar ook nog steeds voor ondersteuning van de oudere lijn van Priva de PWB+ stations en ouder. Wij hebben inmiddels 25 jaar ervaring met het fabricaat en weten dus alles van het product. Hieronder vindt u een klein overzicht van alle mogelijkheden van Priva:

Blue ID C lijn


Met de Priva Blue ID C-lijn, biedt Priva een compacte HVAC-regelaars voor kleinere projecten. Ook is de C-lijn, met de Priva Blue ID C4 controller uitermate geschikt voor kleine panelen binnen grotere projecten. De Priva Blue ID C-lijn is de ideale oplossing voor bijvoorbeeld basisscholen, kleinere kantoorpanden en projecten met veel decentrale vestigingen, zoals winkels en stadsverwarmingen die de klimaatbeheersing willen verbeteren en tegelijkertijd energie willen besparen. Een van de belangrijkste verschillen met de Priva Blue ID S-lijn is de beperktere uitbreidbaarheid. Met de C-lijn beschikt u over krachtige en compacte, state-of-the-art regelaars, tegen een scherpe prijs.


Blue ID S lijn


De Priva Blue ID S-lijn geeft maximale flexibiliteit en uptime. Het systeem is opgebouwd uit een basis waarop losse functionele modules geplaatst kunnen worden. Alle bedrijf kritische componenten bevinden zich in deze modules. De bedrading vindt plaats op de basis, die zeer robuust is en ongevoelig voor storingen. Deze intelligente constructie zorgt voor maximale bedrijfszekerheid. Als er onverhoopt een storing optreedt in een module, dan blijft deze storing beperkt tot dit deel van het systeem. De modules kunnen onder spanning verwisseld worden voor een snelle uptime. De basis blijft altijd onder spanning, net zoals de communicatie die altijd intact blijft. U hebt hiermee de garantie dat er geen domino-effect optreedt in het totale systeem. Vooral in omgevingen met kritieke processen, zoals in een ziekenhuis of een clean room, is dit van levensbelang.


Compri HX


Continuïteit van het gebouwbeheersysteem is alles. Liefst moet het efficiënt en centraal te regelen zijn. De Compri HX productlijn vormt het hart van uw gebouwbeheersysteem. Deze regelcomputer is – naast het gebruik van het standaard Regelmodulen-assortiment – vrij programmeerbaar. Hierdoor beheert u moeiteloos kleine tot zeer omvangrijke regeltechnische installaties. Welke Compri HX u ook kiest, het levert u een totale integratie van uw gebouwbeheer op. Continuïteit verzekerd.


Comforte CX


De Comforte CX kent een modulaire opbouw; met een basismodule, een voedingsmodule en diverse uitgangsmodulen voor verwarming, koeling en ventilatie. Daarnaast – en dat is de grote kracht van de Comforte CX – integreert het systeem met verlichting en zonwering. Deze integratie biedt een hoger individueel comfort, een lager energieverbruik en lagere installatiekosten.Ook de software van de Comforte CX is modulair opgebouwd, waarmee vele regelingen beschikbaar zijn voor onder andere inductie-, VAV- en fancoilsystemen, koel- en klimaatplafonds. De regeltechnische en bedieningssoftware voor de Comforte CX lijn wordt geprogrammeerd, geconfigureerd en onderhouden met Priva Top Control.


SX 100 industriële PC


De Priva SX100 industriële PC is een solide krachtpatser die is ontwikkeld voor verschillende gebouw-gerelateerde functionaliteiten, voor nu en in de toekomst. Bepaalde processen in een gebouw vragen om de toepassing van een krachtig platform, waaronder een industriële PC. Industriële PC’s zijn echter lang niet altijd geschikt voor de omstandigheden die zich hierbij voordoen. Daarom heeft Priva de SX100 ontwikkeld, een industriële Windows 7 PC die beschikt over de juiste eigenschappen en die op veel manieren ingezet kan worden.

Toepassingen van de Priva SX100


De Priva SX100 kan voor diverse doeleinden worden ingezet in het gebouwbeheersysteem, bijvoorbeeld:
• Opslag van historische trends uit het Priva Blue ID systeem, door ondersteuning van:
– TC History (8.x of hoger)
– TC History Proxy (8.x of hoger)
– TC LAN Manager (8.x of hoger)
• Remote access voor Priva Blue ID projecten
• PC client voor energydisplays
• Hosting van Priva TC Manager voor toepassing in combinaties van Priva Blue ID en Compri HX
• Ontsluiting van data uit Priva Blue ID naar

TC EnergyU kunt de Priva SX100 natuurlijk ook voor andere doeleinden inzetten, als daarvoor een industriële PC vereist is.

Top Control 8


Voor de bediening van Priva Blue ID heeft u geen speciale bedieningsunit of bedieningssoftware nodig, maar volstaat een computer met een internetverbinding (met VPN) en een standaardbrowser. Met de browser benadert u de web bediening, die zich feitelijk in de controllers bevindt, en kunt u direct aan de slag. Dit betekent dat u het gebouwbeheersysteem te allen tijde en vanaf iedere plaats kunt benaderen en bedienen.TC History


Met TC History kunt u lange termijn opslag realiseren van de datagegevens van uw regelsysteem. De gegevens worden online opgehaald en opgeslagen in een centrale database.

TC Serve center


Priva TC Serve Center is een programma voor alarm- en storingsmanagement. Het bewaakt het gebouwbeheersysteem van één of meerdere projecten. Op basis van een dienstrooster bepaalt de applicatie welke servicemonteur of technicus wordt opgeroepen. TC Serve Center kan op verschillende manieren meldingen van de projecten ontvangen en doorsturen naar de technici. De manier van communiceren kan per project worden geconfigureerd.

Remote management voor Priva BLUE ID


Powered by Microsoft Azure
Vanaf nu hebt u geen modem- of VPN-verbinding meer nodig voor het op afstand bedienen, beheren en onderhouden van uw Priva Blue ID gebouwbeheersysteem en hoeft uw installateur ook niet voor elke aanpassing of elk probleem in het systeem langs te komen. Priva Blue ID biedt u nu de mogelijkheid om het systeem op afstand te laten beheren, via de Cloud-oplossingen van Microsoft Azure.

Eenvoudig
De verbinding tussen het systeem en de beheerder op afstand kan snel worden opgezet, zonder gebruik te hoeven maken van ingewikkelde ICT-oplossingen.

Veilig en beschermd
De verbinding wordt tot stand gebracht via Microsoft Azure. Door de geavanceerde beveiligingsfunctionaliteiten van Microsoft Azure, is ongeautoriseerd verkeer van buiten naar binnen niet mogelijk. Daardoor is de verbinding optimaal beveiligd tegen oneigenlijk gebruik van buitenaf. Er kan via deze verbinding ook geen toegang verkregen worden tot het bedrijfsnetwerk. Daarnaast zorgt Microsoft Azure ervoor dat uw data is beschermd en niet in verkeerde handen kan vallen.

Projecten met Priva: