DKPS - Producten

Producten

Opnemers

Bekijk hier de opnemers waar wij als DKPS regeltechniek ervaringen mee hebben. Deze opnemers en nog veel meer heeft DKPS in het verleden gebruikt. DKPS kan met bijna alle sensoren een professioneel eind resultaat realiseren. Staat uw opnemer niet in de lijst? maar wilt u dit wel in uw installatie? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Lees meer:

Regin

DKPS is een gecertificeerd Regin Controls Partner,

Regin Controls Benelux B.V. is onderdeel van AB Regin Zweden voor de Benelux van de meer dan 1000 verschillende Regin producten, die in meer dan 90 landen worden vertegenwoordigd.
Regin levert sinds 1947 regeltechnische producten voor technische installaties. Vooruitstrevend, maar tegelijkertijd functioneel bewezen in de inmiddels honderden geleverde installaties door de gehele Benelux. De systemen van Regin onderscheiden zich door hun open en transparante karakter, en zeer gebruikersvriendelijke intuïtieve bediening.

Het product Regin


Regin is een Zweeds product, innovatief, slim en uitermate geschikt voor vele toepassingen op het gebied van hightech gebouwbeheer. Op basis van de bedienmogelijkheden via internet- en netwerktoepassingen is Regin vernieuwend in de markt. Het is een zeer flexibel en open systeem ontwikkeld volgens de laatste technologische trends voor modern gebouwbeheer. Het voordeel is voor u als gebruiker om op elke plaats waar ook ter wereld via Internet over informatie van uw gebouwen te beschikken. Eenvoudiger kan het niet!
Wereldwijd worden jarenlang al vele installaties gerealiseerd met het in eigen beheer ontwikkelde product. Regin gaat verder dan alleen de installatie regelen, na de installatie is het systeem er opgericht om de gebruiker er eenvoudig mee te laten werken om het persoonlijk comfort en energie verbruik goed te kunnen regelen.

EXOscada


Bij het EXOscada systeem zal systeem software worden geïnstalleerd op een lokale computer die normaliter bij de eindgebruiker aanwezig zal zijn. Met deze server-client oplossing zullen grote en complexe installaties eenvoudige bediening krijgen voor meerdere gebruikers.
Koppelingen met systemen van derden kan rechtstreeks op computer niveau middels OPC of op veldbus niveau via BACnet of Modbus.

Cloud Server


Middels de centrale Cloud Server is bediening van uw kleine tot middel grote installatie een uitstekende manier om toch volledige grafische bediening mogelijk te maken. Een groot voordeel van de centrale server is de onbeperkte logging van al uw metingen en eenvoudig overzicht van al uw beheer installaties zonder steeds opnieuw in te hoeven loggen.

Embedded Web


Met name voor de kleinere installaties kan gebruik worden gemaakt van HTML5 webbased bediening rechtstreeks vanuit de regelaar zelf. Deze methode heeft als voordeel dat vereenvoudigde bediening altijd aanwezig is, zelfs direct vanuit elke telefoon of tablet.

Vrij programmeerbare regelaars


Vrij programmeerbare regelaars zijn door de system partners van project specifieke software te voorzien en hierdoor geschikt om zeer complexe installaties mee te realiseren.
Onder vrije programmatuur wordt verstaan:

- Gewenste applicatie software
- Projectmatige display
- Vrije communicatie protocollen
- Snelle verwerking van gewenste I/O

EXOclever


De slimme EXOclever regelaars bestaan uit verschillende type uitbreidingsmodules voorzien van universele in- en uitgangen. Hierdoor is de regelaar met vele I/O (input/output) op te zetten en kunnen grote schakelkasten toch effectief worden bestuurd.

EXOcompact


Deze compacte regelaars zijn voorzien van vaste I/O bezetting en juist hierdoor zeer kostenvriendelijk toe te passen in de kleinere installaties of renovaties. Ook bij gebruik van decentrale regelingen of als I/O uitbreiding is de EXOcompact zeer geschikt.

Lees meer:

Priva

DKPS Regeltechniek B.V. is een System House Partner van het fabricaat Priva. Bij ons kunt u terecht voor alle systemen van Priva vanaf de nieuwste Blue ID C4 en S10 lijn, de HX lijn , alle versies Top Control ,maar ook nog steeds voor ondersteuning van de oudere lijn van Priva de PWB+ stations en ouder. Wij hebben inmiddels 25 jaar ervaring met het fabricaat en weten dus alles van het product. Hieronder vindt u een klein overzicht van alle mogelijkheden van Priva:

Blue ID C lijn


Met de Priva Blue ID C-lijn, biedt Priva een compacte HVAC-regelaars voor kleinere projecten. Ook is de C-lijn, met de Priva Blue ID C4 controller uitermate geschikt voor kleine panelen binnen grotere projecten. De Priva Blue ID C-lijn is de ideale oplossing voor bijvoorbeeld basisscholen, kleinere kantoorpanden en projecten met veel decentrale vestigingen, zoals winkels en stadsverwarmingen die de klimaatbeheersing willen verbeteren en tegelijkertijd energie willen besparen. Een van de belangrijkste verschillen met de Priva Blue ID S-lijn is de beperktere uitbreidbaarheid. Met de C-lijn beschikt u over krachtige en compacte, state-of-the-art regelaars, tegen een scherpe prijs.


Blue ID S lijn


De Priva Blue ID S-lijn geeft maximale flexibiliteit en uptime. Het systeem is opgebouwd uit een basis waarop losse functionele modules geplaatst kunnen worden. Alle bedrijf kritische componenten bevinden zich in deze modules. De bedrading vindt plaats op de basis, die zeer robuust is en ongevoelig voor storingen. Deze intelligente constructie zorgt voor maximale bedrijfszekerheid. Als er onverhoopt een storing optreedt in een module, dan blijft deze storing beperkt tot dit deel van het systeem. De modules kunnen onder spanning verwisseld worden voor een snelle uptime. De basis blijft altijd onder spanning, net zoals de communicatie die altijd intact blijft. U hebt hiermee de garantie dat er geen domino-effect optreedt in het totale systeem. Vooral in omgevingen met kritieke processen, zoals in een ziekenhuis of een clean room, is dit van levensbelang.


Compri HX


Continuïteit van het gebouwbeheersysteem is alles. Liefst moet het efficiënt en centraal te regelen zijn. De Compri HX productlijn vormt het hart van uw gebouwbeheersysteem. Deze regelcomputer is – naast het gebruik van het standaard Regelmodulen-assortiment – vrij programmeerbaar. Hierdoor beheert u moeiteloos kleine tot zeer omvangrijke regeltechnische installaties. Welke Compri HX u ook kiest, het levert u een totale integratie van uw gebouwbeheer op. Continuïteit verzekerd.


Comforte CX


De Comforte CX kent een modulaire opbouw; met een basismodule, een voedingsmodule en diverse uitgangsmodulen voor verwarming, koeling en ventilatie. Daarnaast – en dat is de grote kracht van de Comforte CX – integreert het systeem met verlichting en zonwering. Deze integratie biedt een hoger individueel comfort, een lager energieverbruik en lagere installatiekosten.Ook de software van de Comforte CX is modulair opgebouwd, waarmee vele regelingen beschikbaar zijn voor onder andere inductie-, VAV- en fancoilsystemen, koel- en klimaatplafonds. De regeltechnische en bedieningssoftware voor de Comforte CX lijn wordt geprogrammeerd, geconfigureerd en onderhouden met Priva Top Control.


SX 100 industriële PC


De Priva SX100 industriële PC is een solide krachtpatser die is ontwikkeld voor verschillende gebouw-gerelateerde functionaliteiten, voor nu en in de toekomst. Bepaalde processen in een gebouw vragen om de toepassing van een krachtig platform, waaronder een industriële PC. Industriële PC’s zijn echter lang niet altijd geschikt voor de omstandigheden die zich hierbij voordoen. Daarom heeft Priva de SX100 ontwikkeld, een industriële Windows 7 PC die beschikt over de juiste eigenschappen en die op veel manieren ingezet kan worden.

Toepassingen van de Priva SX100


De Priva SX100 kan voor diverse doeleinden worden ingezet in het gebouwbeheersysteem, bijvoorbeeld:
• Opslag van historische trends uit het Priva Blue ID systeem, door ondersteuning van:
– TC History (8.x of hoger)
– TC History Proxy (8.x of hoger)
– TC LAN Manager (8.x of hoger)
• Remote access voor Priva Blue ID projecten
• PC client voor energydisplays
• Hosting van Priva TC Manager voor toepassing in combinaties van Priva Blue ID en Compri HX
• Ontsluiting van data uit Priva Blue ID naar

TC EnergyU kunt de Priva SX100 natuurlijk ook voor andere doeleinden inzetten, als daarvoor een industriële PC vereist is.

Top Control 8


Voor de bediening van Priva Blue ID heeft u geen speciale bedieningsunit of bedieningssoftware nodig, maar volstaat een computer met een internetverbinding (met VPN) en een standaardbrowser. Met de browser benadert u de web bediening, die zich feitelijk in de controllers bevindt, en kunt u direct aan de slag. Dit betekent dat u het gebouwbeheersysteem te allen tijde en vanaf iedere plaats kunt benaderen en bedienen.TC History


Met TC History kunt u lange termijn opslag realiseren van de datagegevens van uw regelsysteem. De gegevens worden online opgehaald en opgeslagen in een centrale database.

TC Serve center


Priva TC Serve Center is een programma voor alarm- en storingsmanagement. Het bewaakt het gebouwbeheersysteem van één of meerdere projecten. Op basis van een dienstrooster bepaalt de applicatie welke servicemonteur of technicus wordt opgeroepen. TC Serve Center kan op verschillende manieren meldingen van de projecten ontvangen en doorsturen naar de technici. De manier van communiceren kan per project worden geconfigureerd.

Remote management voor Priva BLUE ID


Powered by Microsoft Azure
Vanaf nu hebt u geen modem- of VPN-verbinding meer nodig voor het op afstand bedienen, beheren en onderhouden van uw Priva Blue ID gebouwbeheersysteem en hoeft uw installateur ook niet voor elke aanpassing of elk probleem in het systeem langs te komen. Priva Blue ID biedt u nu de mogelijkheid om het systeem op afstand te laten beheren, via de Cloud-oplossingen van Microsoft Azure.

Eenvoudig
De verbinding tussen het systeem en de beheerder op afstand kan snel worden opgezet, zonder gebruik te hoeven maken van ingewikkelde ICT-oplossingen.

Veilig en beschermd
De verbinding wordt tot stand gebracht via Microsoft Azure. Door de geavanceerde beveiligingsfunctionaliteiten van Microsoft Azure, is ongeautoriseerd verkeer van buiten naar binnen niet mogelijk. Daardoor is de verbinding optimaal beveiligd tegen oneigenlijk gebruik van buitenaf. Er kan via deze verbinding ook geen toegang verkregen worden tot het bedrijfsnetwerk. Daarnaast zorgt Microsoft Azure ervoor dat uw data is beschermd en niet in verkeerde handen kan vallen.

Lees meer:

SAIA BURGESS

Sedert vele jaren is DKPS Regeltechniek B.V. al een Saia partner. Inmiddels hebben wij al vele installaties uitgerust met de Saia hardware. Klanten, investeerders, installateurs en gebruikers willen meer en meer comfort, veiligheid, energiebesparing en gebruiksgemak. De kosten voor de technische installaties vormen dan ook een groot deel van de totale bouwkosten. Het gebouwautomatisering systeem Saia PG5® DDC-Plus komt hier volledig aan tegemoet dankzij het uitgebreide gamma producten van hoge kwaliteit. Door zijn openheid kan het systeem toegepast worden in ieder modern gebouwautomatisering systeem.

Managementsysteem


Een gebouwenautomatiseringssysteem is onmisbaar voor visualisering, optimalisering en herleiding van alarmmeldingen van technische systemen. Het Saia Visi.Plus systeem biedt een aanpasbare, flexibele opbouw en veel toepassingsmogelijkheden tegen een aantrekkelijke prijs. Visualisering en programmering lijken sterk op elkaar zodat installateurs voordelige oplossingen kunnen bieden. Met de uitgebreide macrobibliotheek kunnen gebruikers snel en efficiënt eigen instellingen maken. Met de innovatieve webtechnologie heeft zowel de lokale als de remote gebruiker via een standaard webbrowser toegang tot alle informatie, met alle voordelen van neutrale software en passwordbeveiliging.


Gebruikersinformatie


Voor het tonen van systeemspecifieke informatie, of het invoeren van parameters zoals tijdklokfuncties, reikt het spectrum van eenvoudige tekst-terminals tot krachtige webpanels. Voor elke individuele behoefte is er dus een oplossing. Of het nu gaat om lokale bediening of visualisatie via een netwerk, met de Saia PG5® DDC.Plus componenten kunt u – zonder meerkosten in ontwerp, realisatie of onderhoud – bedienconcepten uitvoeren.

Automatiseringsniveau


Voor Saia Burgess Controls is bescherming van eerdere investeringen vanzelfsprekend. Door producten compatibel uit te voeren werken wij in het belang van de gebruiker. Wij bieden een breed spectrum aan compacte, modulaire, vrij programmeerbare systemen die uitgerust kunnen worden met handmatige en noodbediening. Deze systemen worden voor specifieke toepassingen geprogrammeerd en gebruiksklaar gemaakt met onze gebruiksvriendelijke programmeertool, Saia PG5® Controls Suite. De vrijheid waarin deze automatiseringssystemen en software gecombineerd kunnen worden is zo groot dat de inzetbaarheid praktisch onbegrensd is.

Gebouwenautomatisering en veldniveau


Voor de regeling van een optimale temperatuur in kamers en grotere ruimtes bieden wij zelfstandig werkende regelaars. Ze kunnen worden aangesloten op een hoger gelegen automatiseringssysteem via een netwerk. Met de decentrale regelaars kunt u zeer snel, gemakkelijk en tegen aanvaardbare kosten grote afstanden overbruggen.

Communicatieniveau


Voor de aansluiting van decentrale regelaars op netwerken worden normale, standaard interfaces gebruikt. Dat zijn eenvoudige, seriële connectoren, modems, maar ook Ethernet-TCP/IP communicatie en Internet. Het SBC S-Net netwerk is gebaseerd op Ethernet en PROFIBUS en toepasbaar in multiprotocol bedrijf.Door het gebruik van standaard protocollen* is open communicatie gegarandeerd. Daarmee beschikt u over een eenvoudige oplossing voor alle niveaus in de automatiseringspiramide; van het beheerniveau, de procesbesturing tot het veldniveau; en zelfs voor de integratie van vreemde systemen.*(BACnet®, LONWORKS®, Konnex/EIB, M-Bus, MP-Bus, Modbus, EnOcean, DALI etc.)

SAIA PCD3 series


DKPS maakt veel gebruik van de PCD 3 controller voor de automatisering van de gebouw beheer installaties. Reeds vele jaren is deze regelaar betrouwbaar gebleken en is de uitval van het systeem en de storingen aan het systeem minimaal geweest. Voor ons reden om deze regelaar in te zetten ook bij bedrijf kritische processen zoals brugbesturing systemen en monitoring systemen . Voor de kleinere projecten maken we gebruik van de PCD 2 regelaars.


SAIA PCD webpanels


Voor de visualisaties van de installaties op het front van de regelkast of extern in een balie of receptie maken wij gebruik van de Saia web panels. Deze panels zijn te verkrijgen van 5.0” tot 19” uitvoeringen in monochroom of kleuren uitvoering.

saia pcd webpanelDedicated room controller
De naregelingen van Saia zijn te krijgen al voor geprogrammeerde controllers met basis functies tot en met de geheel vrij programmeerbare room controller waarmee we elk type installatie vlekkeloos kunnen naregelen. De diverse type ruimtethermostaten zijn te verkrijgen van simpele uitvoeringen tot en met draadloze uitvoeringen waarmee er altijd een uitvoering te verkrijgen is die binnen uw smaak en budget past.

Lees meer:

ENERGIESCAN & ENERGIEMONITORING

Energiescan
Bekend is dat in 80% van alle gebouwen er nog teveel energie verbruikt wordt. Er is in die gebouwen een energie efficiency slag te maken die een energie besparing kan opleveren tot wel 40%. Daarnaast weten we dat de natuurlijke hulpbronnen steeds meer uitgeput raken, de energiekosten aan het stijgen zijn en de regelgeving omtrent het energieverbruik steeds strenger worden. Door middel van visuele monitoring van uw installatie en het doorlopen van uw installatie genereren wij een rapport voor u waaruit blijkt welke besparingsmaatregelen doorgevoerd kunnen worden in uw installatie. Na het rapport kunt u door ons een offerte laten maken voor de aanpassingen in uw pand, maar u kunt deze aanpassingen uiteraard ook elders aanvragen. Onze aanbevelingen zijn geheel vrijblijvend.
Energiemonitoring
Voor digitale monitoring van uw energiestromen maken wij gebruik van onze vaste fabricaten Priva en Saia.
TC Energy van Priva
Met TC Energy ziet u binnen de Top-Control suite online in één oogopslag de meest relevante energie-informatie. Het verzamelt alle energiedata en zet deze om in begrijpelijke informatie. Door de volledige integratie met het Priva gebouwbeheersysteem is een apart energiemonitoringssysteem of complexe koppeling overbodig. Dit verkleint de kans op fouten en bespaart integratiekosten.

Voordelen TC Energy
• Laagdrempelig en gebruiksvriendelijk.
• De modulen in de Priva Top Control regelmodulenbibliotheek zijn al voorbereid op energiemanagement.
• Snel en efficiënt te engineeren, dus lage installatiekosten.
• Beperkte investeringskosten, waardoor TC Energy ook voor middelgrote ondernemingen interessant is.
• Eenvoudig bijsturen en dus besparen.
• Eenvoudige rapportages en analysemogelijkheden en breed scala aan rapportagevormen.
• Door interactieve grafieken mogelijk om tot in detail in te zoomen op verbruiken over meerdere perioden.
• Altijd en actueel inzicht via www.tcenergy.net.
• Veilige opslag van uw gegevens in onafhankelijk en gecertificeerd datacenter; gewaarborgde continuïteit.
• Volledig webbased, dus altijd de beschikking over up-to-date software.

Voorbeelden verschillende rapportages
• Verbruiksrapportages per gebouw voor elektriciteit, gas, (stads)warmte of water.
• Emissierapporten met de CO2-equivalent van het totaal aan gebruikte energie van het gebouw.
• Energiekostenanalyses gerelateerd aan energietarieven.
• Rapportages over verschillende periodes, met verschillende tijdseenheden.
• Onderlinge vergelijking van gebouwen.
• Rapportages over deelstromen in een gebouw.
• Inzicht in schakelgedrag en dus optimalisatie van installaties door patroonanalyses.
• Graaddagenrapporten voor analyse van energiegebruik voor verwarmingsdoeleinden ten opzichte van graaddagen.

Lees meer: